Kantoor ABC Westland | Valstar

Kantoor ABC Westland | Valstar

2015 | Westland Poeldijk

Eerder mocht Marleen van Heijningen in het ABC gebouw het bedrijf Yex adviseren en ontwerpen voor een nieuw kantoor interieur. Nu werd ze gevraagd voor een ander gedeelte van het ABC gebouw een ontwerp voor de functie's:

1. Entree

2 Toevoeging van verdiepingsvloer in entree hal 

3. Presentatie ruimte

4. Kantoor herinrichten Bio World  

 

Het pand was haar dus bekend en wilde het ook niet veranderen. Haar idee is als je iets aan het pand veranderd moet dat conseqent doorgevoerd worden. Het pand in zijn waarde houden. Het budget voor het juste investeren. Juist met een paar toevoegingen kan het pand met de toevoegingen elkaar versterken. Echter denk en kijk ze naar het geheel, wat zijn de bassis elementen. Wat is er mooi aan het gebouw en wat niet. Kloppen de functie's en uitstraling met het gebouw en zijn gebruikers. Het pand heeft een zakelije uitstraling doormiddel van kleur en materiaalgebruik. Er is heel veel soorten kleuren grijs gebruikt. Tevens veel glas en metaal bij de entree. Waar het in de zomer erg warm kan zijn. 

Het idee is om de lift nieuw leven in te blazen, het is nu een groot/opvallend/koud metaal/sta in de weg ding. Dit doormiddel van de lift te bekleden met een 'warm' materiaal bijvoorbeeld hout. Waarin diverse functies aan toegevoegd kunnen worden zoals verlichting, promotie tv, pantry, werkkast etc. Zal de lift veel vriendelijker ogen. Mooi detail is om in de verdiepingsvloer rondom de lift een glazen vloer te plaatsen zodat je een doorkijk krijgt, waardoor het materiaal door loopt en (natuurijk) licht er langs schijnt.

Informatiebalie ligt in een verscholen hoekje en men heeft last van de tocht en kou. De schil oftewel buitenwanden van de hal heeft een duidelijke ritme van plaatmateriaal waar een frame aan gekoppeld zit. Hierin zit de informatiebalie die daardoor niet opvalt in zijn functie. Met een toevoeging van een 'lijst' en kleur/materiaal valt deze wel op.

 

Het advies en ontwerp wat ik heb gepresenteerd, kan men gedeeltelijk laten uitvoeren en dat is ook wat men gaat doen. Realisatie zal medio eind 2017 uitgevoerd gaan worden.