Hoofdkantoor Brocacef afdeling BENU

Hoofdkantoor Brocacef afdeling BENU

2012 | Maarssen

Dit project is een samensmelting van twee bedrijven en meubilair. Een verdiepingsvloer met hokjes. Dit werd opengegooid en het bestaande meubilair van twee bedrijven combineren met nieuwe elementen. Het belangrijkste doel van dit ontwerp was de samensmelting van twee culturen, van een opdrachtgever die was gefuseerd. Door deze ruimte genaamd Meet & Greet (M&G) zou er op den duur een samensmelting moeten komen. In samenwerking met Cantarus kreeg ik de opdracht om een multifunctionele M&G ruimte te ontwerpen met de functie's:

 

- Overleg in kleine groep

- Presentatie ruimte voor grote groepen

- Koffiecorner

 

Door de ruimte symmetrisch in te richten, heerst er duidelijkheid. De twee grote zitelementen zorgen met de vloer voor een scheiding van werkgebied en spreekgebied. De open ruimte M&G wordt omringd door werkkamers, dus een verstoring was niet gewenst. De zitelementen zijn voorzien van stof en vrij hoog, zodat het geluid ‘binnen’ het zitelement blijft. Door twee bestaande tafels te voorzien van een nieuw frame met wielen kan men snel en gemakkelijk de ruimte vrij maken voor grote groepen. Boven de tafels hangen lampen met een scharnier dat eenvoudig ingekort kan worden. Waardoor er een open ruimte komt en ingericht kan worden voor een grote groep mensen. Er is een wand geplaatst waar een presentatie op getoond kan worden. Deze wand is voorzien van een bar element, makkelijk voor het plaatsen van een laptop dan wel voor een borrel. Aan de andere kant van de wand is een koffiecorner geplaatst. Hierdoor kan er tijdens besprekingen en presentaties gewoon ongestoord drinken gepakt worden. Ook is in het lichtplan meegenomen dat bij presentaties gedimd kan worden zonder dat de koffiecorner of de gang naast de werkkamers daar last van hebben.